Pedicure (Medisch)

Waarom?

U ziet er natuurlijk graag goed uit. De dagelijkse zorg voor uw uiterlijk vindt u heel gewoon. Maar hoe zit dat met uw voeten? Wanneer krijgen die aandacht? Pas als de nagels pijnlijk zijn, het eelt branderig aanvoelt of de likdoorn steekt? Met een goede regelmatige verzorging zijn deze problemen te voorkomen.
Uw voeten dragen de gehele last van uw lichaam en een goede en regelmatige verzorging is zeer belangrijk. Worden uw voeten goed verzorgt dan kunt u latere lichamelijke oorzaken voorkomen. En wist u dat als de voeten pijn doen, ongemerkt ook uwhouding kan veranderen? Daardoor kunnen weer andere klachten ontstaan. Als u last heeft van bijvoorbeeld eelt, ingegroeide nagels, likdoorns, of heeft u kalknagels dan bent u bij mij aan het juiste adres. Ik vraag bij de 1e Pedicure-behandeling naar uw medische achtergrond zodat we een passend behandelplan kunnen opstellen. Ik werk met professionele apparatuur op basis van nattechniek. Het voordeel daarvan is, dat tijdens het frezen geen stof vrij komt en de huid gekoeld wordt zodat de behandeling (vrijwel) pijnloos kan geschieden.

Advies

De pedicure kan u niet alleen van ontstane ongemakken verlossen, maar helpt u juist in het voorkómen ervan. Ik kan u daarover uitgebreid voorlichten en adviseren over: standsafwijkingen van de voet, schoenen, het gebruik van hulpmiddelen in en aan de schoen, doorverwijzen naar huisarts, specialist of podotherapeut.

De werkwijze
Voor een optimale hygiëne worden uw voeten echter eerst gedesinfecteerd. Ook bekijk ik nauwkeurig de huid en nagels van uw voeten. De behandeling bestaat onder meer uit het weghalen van eelt of likdoorns, het op de juiste wijze knippen en verzorgen van de zijkanten van de nagels en het polijsten van de nagelplaat.

Conditie bij het sporten
Bij sporten is een goede conditie van groot belang. Voeten spelen daarbij een belangrijke rol. Niet alleen bij voetbal en loopsporten, maar bij vrijwel álle takken van sport. Iedere beweging komt tot stand door een samenspel van botten, spieren en zenuwen. Ik kan in ieder geval uw voeten in goede conditie houden, mogelijke problemen voorkomen of tijdig signaleren en bijvoorbeeld adviseren over de aanschaf van de juiste sportschoenen.

Waaraan herkent u een vakbekwame ProVoet pedicure?
ProVoet is de Nederlandse branchevereniging voor pedicures. Alle leden van ProVoet worden verplicht om een door de branche erkend vakdiploma te halen. Hierdoor weet u zeker dat uw voeten door een vakkundige voetverzorger behandeld worden!
De meeste gediplomeerde leden voeren het logo van ProVoet op hun gevelbord, afsprakenkaartjes en op hun website, net zoals ik.