Pedicure behandelingen

 

Uw voeten dragen de gehele last van uw lichaam en een goede en regelmatige verzorging is zeer belangrijk. En wist u dat als de voeten pijn doen, ongemerkt ook uw houding kan veranderen? Daardoor kunnen weer andere klachten ontstaan. Als u last heeft van bijvoorbeeld eelt, ingegroeide nagels, likdoorns, of heeft u kalknagels dan stel ik een passend behandelplan voor u op. Ik werk met professionele apparatuur op basis van zowel droog- als nattechniek zodat de benodigde behandeling adequaat en zoveel mogelijk pijnloos kan plaatsvinden.

Ook kan ik u uitgebreid voorlichten en adviseren over: standsafwijkingen van de voet, schoenen, het gebruik van hulpmiddelen in en aan de schoen, doorverwijzen naar huisarts, specialist of podotherapeut.

Bij ieder bezoek starten we met een anamnese (analyse van uw voeten) zodat we kunnen bepalen welke behandeling nodig is.

Behandeling Standaard - tot 35 min - Enkele probleemzones

Voeten desinfecteren, nagels knippen, ingroeiende en/of schimmelnagel behandelen, eelt en/of likdoorn en/of kloven behandelen, mechanisch afwerken (frezen) van nagels en eelt locaties, nagelomgeving reinigen, eind desinfectie, voeten incrèmen en verzorgingsadvies.

Behandeling Large - tot 45 min - Veel probleemzones

Voeten desinfecteren, nagels knippen, ingroeiende en/of schimmelnagel behandelen, eelt en/of likdoorn en/of kloven behandelen, mechanisch afwerken (frezen) van nagels en eelt locaties, nagelomgeving reinigen, eind desinfectie, voeten incrèmen en verzorgingsadvies.

Deelbehandeling tot 15 min

Een korte deelbehandeling waarbij één vervelend probleem snel verholpen wordt (bijvoorbeeld nagelsknippen, verdikte (kalk)nagel afvlakken) inclusief desinfectie en verzorgingsadvies.

Voetmassage ca. 15 min

Voeten desinfecteren, een rustgevende massage van de voeten, reinigen en incrèmen.

Voetscrub

Een otspannende scrub voor zachte voeten.

Nagelbeugel - BS Spangen (veertje) of UniBrace nagelbeugelsysteem (incl. nagelvoorbereiding)

Een nagelbeugel is een hulpmiddel om de vorm van een teennagel te beïnvloeden. Zo kan een kromme nagel weer 'recht worden getrokken'. Dit wordt vaak gedaan om het ingroeien van de nagel tegen te gaan of te voorkomen.

Orthese

Een orthese (soort passtuk tussen uw tenen) wordt gebruikt om wrijving tussen de tenen of tussen de schoen en de tenen te verminderen of weg te nemen. Zo worden pijnlijke drukplekken, schuurplekken, wonden of likdoorns voorkomen of verminderd en heeft u minder of geen pijn meer wanneer u schoenen draagt.

Medisch pedicure

 

Een medisch pedicure is gespecialiseerd in het verzorgen van de risicovoetenen door meestal kleinere klachten weg te nemen om grotere te voorkomen. Het gaat om mensen met uiteenlopende voetproblemen Een medische pedicure richt zicht meer op de medische kant en dient voornamelijk voor pijnvermindering en bestrijding van ernstigere voetproblemen.

Risicovoeten

Een risico voet is een voet waarbij ten gevolge van een ziekte of andere aandoening een verhoogd risico aanwezig is op complicaties. De behandeling is gericht op cliënten met diabetes mellitus, reumatische aandoeningen, kanker, vaataandoeningen, neurologische aandoeningen of dermatologische aandoeningen. Vaak zien we ook dat oudere mensen, mensen met verwaarloosde voeten, spasmen en/of verlamming te maken hebben met een risico voet. Extra voetzorg is vaak nodig vanwege pijnklachten en/of en stijfheid. Voor deze behandelingen maakt de medische pedicure gebruik van wordt speciaal instrumentaria en verzorgingsproducten omdat bij deze groep mensen de huid vaak dun, kwetsbaar en gevoelig is.

Goede zelfzorg en voetzorg door een medisch pedicure is gewenst. Alert zijn en vroegtijdig reageren op (beginnende) voetproblemen is bij risicovoeten van extra belang.

Diabetes

Diabetes is een van de meest voorkomende chronische ziekte In Nederland. Er zijn twee types diabetes TYPE I is aangeboren een TYPE II is verworven.

Als diabetespatiënt loop je meer risico op het ontwikkelen van voetproblemen. Uit onderzoek is gebleken dat dit bij één op de 4 diabetespatiënten voorkomt.

De grootste oorzaak van het ontstaan van voetproblemen is zenuwbeschadiging (neuropathie), een slechte doorbloeding (Angiopathie) en infectie.

Neuropathie leidt tot minder gevoel in de voeten, waardoor de pijnprikkels niet meer gevoeld en wondjes niet opgemerkt worden. Omdat in veel gevallen ook de doorbloeding is verminderd kunnen wondjes niet goed genezen. Een niet goed genezende wond kan in het ergste geval leiden tot amputatie van teen, voet of (onder)been.

Iemand met Diabetes krijgt een zorgprofiel toegewezen. dit gebeurt als uw diabetes verpleegkundige, huisarts of specialist constateert dat uw gevoel of de doorbloeding in uw voeten is veranderd.

We kennen 4 zorgprofielen waarbij geldt dat hoe hoger het zorgprofiel is hoe meer voetzorg noodzakelijk is. Met een zorgprofiel 2,3 of 4 wordt uw voetzorg vanuit de basisverzekering betaald.

Uw arts, specialist of diabetes verpleegkundige kan u naar een podotherapeut verwijzen. Deze zal dan bepalen wat voor uw voeten de medisch noodzakelijke voetzorg is. Alleen de medisch noodzakelijke voetzorg zoals beschreven is in het zorgplan van de podotherapeut wordt vergoed. Eventueel meerwerk dient u zelf direct na de behandeling bij te betalen.

Only4U heeft direct contract met de volgende podotherapeut:

• Praktijk voor podotherapie E.L.S.O, telefonisch bereikbaar op 06 -300 21 131

Bij Only4U bent u dus aan het juiste adres.

Terug naar Startpagina